دریل چکشی چیست؟ بررسی 0 تا 100 دریل چکشی
دریل چکشی :
دریل چکشی که بعضی به اشتباه آن را دلر چکشی هم مینامند، ابزاری است که قدرت بیشتری نسبت به دریلهای الکتریکی دارد.دریل چکشی به عنوان یکی از ابزارهای بسیار مهم در صنایع مختلف شناخته میشود و به دلیل توانایی ایجاد سوراخ در سطوح مختلف و قدرت ضربهای فوقالعادهای که دارد، جایگاه ویژهای در میان ابزارهای صنعتی پیدا کرده است اما دریل چکشی علاوهبر قابلیت چرخش، قابلیت ضربهزنندگی هم دارند.این ابزار در سوراخکاری انواع مصالح ساختمانی و چوب و فلز کاربرد دارد.
دریل های چکشی در اصل یکی از انواع دریل ها هستند که کاربرد وسیع تری نسبت به دریل های معمولی دارند. اگر به دنبال یک ابزار برای سوراخ کردن مصالح ساختمانی مانند سنگ، بتن و سیمان هستید یا ابزاری برای سوراخ کردن فلز میخواهید، دریل چکشی انتخابی مناسب است.
دریل چکشی انواع مختلفی دارد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارد:
- دریل چکشی برقی
- دریل چکشی شارژی
- دریل چکشی بادی
که ما در این بلاگ به معرفی 0 تا 100 دریل چکشی برقی ( سیمی ) می پردازیم.
کاربرد های دریل چکشی :
همانطور که پیشتر توضیح دادیم دریل چکشی یک از انواع دریل است که برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه با قابلیتهای منحصر به فرد خود امکان سوراخکاری در مواد مختلف را فراهم میکند که:
- سورخکاری سطوح سخت :
سوراخ کردن سنگ ها با توجه به بافت آن ،کمی دشوار است و زمان زیادی را باید برای سوراخ کردن آن صرف کرد که بدون ابزار ،تقریبا این کار غیر ممکن است.مکانیزم چکشی به دریل قدرت بیشتری برای نفوذ به این مواد می دهد.
- سوراخکاری در چوب، پلاستیک و فلز :
دریل چکشی را می توان برای سوراخکاری در چوب و پلاستیک نیز استفاده کرد، اما به قدرت کمتری نسبت به سوراخکاری سطوح سخت نیاز دارد.سوراخ کردن در سطوح فلزی با دریل چکشی امکانپذیر است؛ اما توصیه میشود برای جلوگیری از لغزش مته روی فلز، از حالت چکشی دریل استفاده نشود و قبل از سوراخکاری با میخ، ضربه گودی ایجاد شود.
همچنین:
- نصب پیچ و رولپلاک
- کار های تعمیراتی
- باز و بسته کرد پیچ ها
- و...
حالت چکشی :
دریل چکشی با داشتن مکانیزم ضربهای یا مکانیزم چکشی، برای انجام دو نوع سوراخکاری معمولی و سوراخکاری چکشی در بتن و مصالح سخت طراحی و تولید میشود. این مکانیزم به داخل دریل مربوط میشود. دو صفحه در درون دریل وجود دارند که دارای دندانههایی هستند. زمانی که کاربر دریل را روی حالت چکشی قرار میدهد، دندانههای هر صفحه با دندانههای مقابل خود تماس برقرار میکنند و باعث تولید یک حرکت رفت و برگشتی به سمت جلو و عقب میشوند، یک دریل علاوه بر موتور پرقدرت، به دندههای فولادی برای انتقال دقیق قدرت نیاز دارد.
بررسی حالت چکشی در سطوح مختلف :
- سوراخ کردن در سطوح فلزی با دریل چکشی امکانپذیر است؛ اما توصیه میشود برای جلوگیری از لغزش مته روی فلز، از حالت چکشی دریل استفاده نشود و قبل از سوراخکاری با میخ، ضربه گودی ایجاد شود.
- با استفاده از دریل معمولی، سوراخ کردن در سطوح سخت و بتنی امکانپذیر نیست و ممکن است موتور دریل داغ شده و مته آسیب ببیند. یک کارکرد دریل چکشی، سوراخ کردن این سطوح است. دریل چکشی با ضربههای عمودی خود میتواند بتن را بشکند و سوراخ کند.
اجزاء دریل چکشی :
دریل های چکشی از اجزاء مختلفی تشکیل شده اند. شناخت اجزاء به ما کمک می کند تا هنگام کار با دریل بتوانیم با سهولت بیشتری فرایند سوراخ کاری را انجام دهیم. از اصلی ترین ازاء دریل چکشی می توان به:
- موتور: نیروی محرکه دستگاه را به وصیله آرمیچر و بالشتک ها تامین می کند.
- کلید چکشی و چرخشی : نحوه استفاده از این حالت به وسیله یک کلید که حالت چکش یا چرخشی کنار آن حک شده است انتخاب می شود.
- سه نظام : معمولا سه نظام دریل های چکشی 13 میلی متر آچری می باشد.
- دسته: برای تسلط کامل روی دریل
راهنمای خرید بهترین دریل چکشی :
بهترین برندهای دریل چکشی
یکی از پارامتر های مهم جهت خرید یک دریل چکشی انتخاب برند آن است. ما در ابزارپیشتاز انواع برند هایی که دریل چکشی تولید می کنند را برای شما گردهم آورده ایم:
- بوش
- رونیکس
- توسن
- آروا
- ادون
- پی ای پی
- آنکور
- هیوندای
- نووا
- کنزاکس
و خیلی برندهای دیگر که شما با مراجعه به دسته بندی دریل چکشی می توانید آن ها را مشاهده و با یک دیگر مقایسه کنید.